Navodila za paciente

ZD Velenje

Zaradi zagotavljanja kakovosti storitev in nemotenega poteka dela v ambulantah splošne medicine, si želimo da sledite navodilom.

Pacienti, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika in potrebujejo recepte za zdravila, zdravniška potrdila, napotnice za preglede pri specialistu ali pregled pri zdravniku, morajo najprej opraviti vpis pri zdravnikih, ki sprejemajo nove paciente. V nasprotnem primeru storitev ne bomo mogli opraviti (izdaja receptov, napotnic, zdravniških potrdil).

 

Predpisovanje receptov za zdravila, katera pacient prejema redno, se v času odsotnosti izbranega osebnega zdravnika predpišejo v roku treh delovnih dni. Za predpisovanje zdravil, ki jih predpiše zdravnik specialist, je potrebno priložiti izvid zdravnika specialista ali se oglasiti pri izbranem osebnem zdravniku.

 

Predpisovanje napotnic za pregled pri specialistu brez razvidne potrebe po specialističnem pregledu, ni možno. Priložene kartice zdravstvenega zavarovanja, recepte za zdravila, zdravniška potrdila, napotnice in drugo zdravstveno dokumentacijo izdajamo v administraciji splošnih ambulant.

Zdravstvene kartoteke in ostalo zdravstveno dokumentacijo za potrebe
zdravniških pregledov pošiljamo izključno po pošti.