Presejalno testiranje na SARS-CoV-2

Presejalno testiranje na SARS-CoV-2
7. januarja, 2021 Matej Štumpfl

Od četrtka, 7. januarja, dalje bo presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi zaradi lažje izvedbe potekalo v Rdeči dvorani Velenje, in sicer ob delovnikih med 7. in 14. uro. Testiranje je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Omenjeno testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika. V Zdravstvenem domu Velenje, kamor spadata tudi enoti Šoštanj in Šmartno ob Paki, pa se aktivno pripravljajo tudi na cepljenj občank in občanov proti covidu-19.

Vrstni red cepljenja je bil določen v Nacionalni strategiji cepljenja proti covid-19. Cepljenje je prostovoljno. Oskrbovanci in zaposleni v domovih za starostnike Velenje in Zimzelen so prve odmerke cepiva prejeli že konec decembra.

Več informacij; https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2021/01/10847-Testiranje-z-antigenskimi-testi-od-jutri-v-Rdeci-dvorani-Velenje-in-priprave-na-cepljenje

Velikost pisave
Barvni kontrast