ZAČENJAMO S CEPLJENJEM PROTI GRIPI

ZAČENJAMO S CEPLJENJEM PROTI GRIPI
20. 10. 2016 Matej Štumpfl

OBVEŠČAMO VAS, DA PRIČNEMO

S CEPLJENJEM PROTI GRIPI 24. 10. 2016.

 

 

Priporočila in navodila NIJZ:

»Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, čeprav je pri nekaterih skupinah (starejši, kronični bolniki, imunsko oslabljeni…) uspešnost cepljenja lahko nižja. Cepljenje proti gripi je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti) in nosečnice. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.«

 

Za paciente, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni (sladkorna bolezen…), nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv, za osebe stare 65 let in več in nosečnice je cena cepiva proti gripi 7 €.

Za vse ostale, ki se želijo zavarovati pred gripo, pa je cena cepiva 12 €.

 

Cepljenje bomo izvajali vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro, v prostorih Dispanzerja za medicino dela, prometa in športa (1. nadstropje).

 

Za vse ostale informacije smo vam na voljo na tel. št.: 03/ 899 5 443 in 03/ 899 5 531 ter v administraciji splošnih ambulant.