TRENINGI STARŠEVSTVA NEVERJETNA LETA TUDI V VELENJU

TRENINGI STARŠEVSTVA NEVERJETNA LETA TUDI V VELENJU
31. 1. 2017 Matej Štumpfl

Mestna občina Velenje je v letu 2017 finančno podprla izvajanje treningov starševstva NEVERJETNA LETA. Pri izvajanju sodeluje tudi Vrtec Velenje.

Treningi starševstva Neverjetna leta ponujajo dokazano učinkovito orodje pri preprečevanju in zmanjševanju vedenjskih težav pri otrocih ter krepijo njihove socialne veščine, samokontrolo in čustveno izražanje. Treningi na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavljajo veščine pozitivnega starševstva, kar vzpodbuja otrokov kognitivni, socialni in čustven razvoj, boljše učne dosežke ter omogoča varnejše in zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno ter izboljša že nastalo težavno vedenje otrok.

Treningi starševstva Neverjetna leta so namenjeni staršem otrok od 3. do 8. leta starosti, ki se srečujejo s težavnim vedenjem svojih otrok. V Velenju so treningi namenjeni družinam s stalnim prebivališčem v občini Velenje.

Informacije o prijavi najdete na strani: www.vrtec-velenje.si (pod zavihkom ZA STARŠE) in podrobnejše informacije o programu na straneh: www.neverjetna-leta.si in www.incredibleyears.com.