Evropski teden športa

Evropski teden športa
26. 9. 2017 Matej Štumpfl

Evropski teden športa je nastal na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi ter poteka od 23. do 30. septembra 2017. Letošnje leto bo organiziran tretjič. V Sloveniji je nosilec dogodka Olimpijski komite Slovenije. Pri organizaciji sodelujejo partnerji iz različnih sektorjev: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani in Športna unija Slovenije.

Glavna tema kampanije je »BeActive« – »Bodite Aktivni«.

Šport in telesna dejavnost pozitivno vplivata na družbo in zdravje ljudi. Z redno telesno dejavnostjo krepimo srce in ohranjamo vitalnost celotnega organizma. Če smo v dobri fizični kondiciji lažje premagujemo vsakodnevne stresne situacije in preprečujemo nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni.

Evropski teden športa je namenjen tudi vam!

Informacije so na voljo na naslednjih povezavah:

http://ewos.olympic.si/

Ministrstvo za zdravje

http://ewos.olympic.si/2017/08/04/evropski-teden-sporta-10-minutni-aktivni-odmor-med-delom/

POSEBNA PONUDBA

V Evropskem tednu športa smo v ZD Velenje pripravili posebno akcijo TMG (tenziomiografije) meritev za člane vašega kluba.

TMG je diagnostično orodje za ugotavljanje kontraktilnih lastnosti mišic in njihovo spreminjanje skozi čas. Je metoda ki meri mišično aktivnost in je edinstveno orodje za zgodnjo diagnostiko in odkrivanje mišičnih nesimetrij.

Omogoča:

  • optimizacijo treningov,
  • preprečevanje poškodb in pospeševanje rehabilitacijskih procesov,
  • uporablja pa se tako v vrhunskem športu kot v zdravstvu in na raziskovalnem področju.

 

Zagotovite si 20% popust na redno ceno 110 EUR z rezervacijo termina v tem tednu!

KONTAKT:

Petra +386 31 753 061

Urška +386 899 56 28

Lep športni pozdrav!

letak_tmg