Izjava o dostopnosti spletišč

IZJAVA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČ

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava.

Na trenutni spletni strain ter podstraneh domene zd-velenje.si so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani, ki so jo zavezanci po ZDMSA dolžni urediti v roku do 23. septembra 2020.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.

Dostopnost spletne strani

Zdravstveni dom Velenje se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani https://www.zd-velenje.si ter podstrani domene zd-velenje.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ter Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.
Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran in podstani. Spletna stran je povsem skladna s priporočili WCAG 2.1, nivo AA. Izjava o dostopnosti je bila pripravljena 22.10 2021. Pri oblikovanju izjave smo uporabili metodo samoocene. Izjava je bila nazadnje pregledana 22.10.2021.
Vsa vprašanja ali komentarje, povezane s spletno dostopnostjo, nam pošljite na e-pošto: info@zd-velenje.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Spletišče je bilo objavljeno v letu 2017.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:
gp.uiv@gov.si.

Izvršilni organ za morebitne postopke je:
Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo
Direktorat za informacijsko družbo in informatiko
Uprava za informacijsko varnost
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
gp.mju@gov.si

Velikost pisave
Barvni kontrast