Helicobacter pylori v blatu

Helicobacter pylori v blatu
18. septembra, 2018 Goran

Namen
Za odkrivanje možne prisotnosti antigena Helicobacter pylori v blatu.
Metoda
Kvalitativna, imunokromatografska
Sinonimi
/

Klinična informacija
Helicobacter pylori, poznana tudi kot Campylobacter pylori, je gram negativna bakterija spiralne oblike z značilnimi bički. Bakterija okuži želodčno sluznico tako, da izloča vakuolacijski citotoksin A in povzroča več gastroenteričnih bolezni kot so tip gastritisa, ki ni posledica želodčne razjede, aktivni gastritis in razjede želodca in dvanajstnika. H. pylori je klasificirana kot rakotvoren agens tipa I in lahko povzroča tveganje za nastanek želodčnega adenokarcinoma.

Orientacijske referenčne vrednosti

neg.
Opozorilo in previdnost!
/
Reference
Navodila proizvajalca reagenta

13 EUR

Tip vzorca
Blato, feces
Zahteve vzorca
V laboratoriju predhodno dobite posodico za blato z žličko. Vzorec blata, ki ga zberete v posodico, ne sme priti v stik z vodo v straniščni školjki.

Zajamete vzorec iz različnih delov blata z žličko, ki je v posodici. Shranite približno dve do tri žličke blata v posodico, jo zaprete in opremite z imenom in priimkom ter datumom odvzema.

Vzorec blata dostavite v laboratorij od ponedeljka do petka do 11. ure. Vzorec blata lahko hranite 1-2 dni v hladilniku ( na 2 – 4°C).

Ko dostavite vzorec blata v laboratorij, se morate na administraciji laboratorija, pred oddajo vzorca, obvezno vpisati. S tem vzorec označimo s pripadajočo črtno kodo, ki omogoča pravilno identifikacijo preiskovanca.

Stabilnost vzorca