Podpora pri spoprijemanju s tesnobo

Podpora pri spoprijemanju s tesnobo
6. 3. 2018 Matej Štumpfl

Delavnica »PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU S TESNOBO«

Tesnoba ali anksioznost je del normalnega čustvovanja. Pogosto jo občutimo ob pričakovanju nečesa neprijetnega ali ogrožujočega. Njena vloga je, da nas opozori na nevarnost. Pri anksioznih motnjah (AM) naš običajni obrambni sistem pretirava in nas prične ovirati v funkcioniranju.

V okviru delavnice bomo spoznali:
VZROKE IN SIMPTOME AM
ZDRAVLJENJE IN PREMAGOVANJE AM
VPLIV MISLI NA ČUSTVA, VEDENJE IN TELO
PREPREČEVANJE POSLABŠANJ IN PONOVITEV AM

Delavnica obsega štiri tedenska srečanja, ki trajajo 90 minut.

Prijazno vas vabimo, da se udeležite učne delavnice »PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO«, ki obsega štiri 90-minutna srečanja in bo potekala, 5. 9., 19.9., 26. 9. in 3. 10. 2017 (ob torkih) ob 17.30 v prostorih Zdravstveno vzgojnega centra (v predavalnici 1 ali 2) – v drugem nadstropju Zdravstvenega doma Velenje, nasproti ginekoloških ambulant.

V delavnico se vključujejo osebe z diagnosticiranimi anksioznimi motnjami ali osebe, ki jih simptomi anksioznih motenj ovirajo pri vsakodnevnem funkcioniranju (potrebna je napotitev izbranega osebnega zdravnika, psihiatra ali dipl. medicinske sestre v referenčni ambulanti), in njihovi svojci. Prijavijo se lahko v ponedeljek ali torek od 8.00 do 12.00 na tel. št.: 03 899 56 28 ali po el. pošti: preventiva.odrasli@gmail.com.